Romi stipendije

 Stipendiranje učenika romske nacionalnosti

 

Većina romske djece i mladih nije u mogućnosti pohađati nastavu u srednjim školama i na fakultetima radi teških ekonomsko-socijalnih uslova koji onemogućavaju izdvajanje neophodnih novčanih sredstava za udžbenike, školski pribor, sportsku opremu i druge potrebe.

 

Fond otvoreno društvo BiH kontinuirano investira u program podrške učenicima i studentima romske nacionalnosti još od 2005. godine. Realizacijom ovog programa želi se postići što veće učešće učenika romske nacionalnosti u obrazovnom procesu kako bi se oformila nova generacija mladih, obrazovanih, aktivnih i socijalno uključenih Roma.

 

Ukupno je, u dosadašnjem periodu realizacije projekta, djeci i mladim romske manjine dodijeljeno 1.381 stipendija. Važan je podatak da su u odnosu naukupan broj korisnika stipendije od školske 2005/06. godine, mlade Romkinje zastupljene sa 49 %.

Ovaj website koristi kolačiće!

Ovaj Website koristi kolačiće i prikuplja informacije o posjetiocima. Klikom na dugme OK potvrđujete da se slažete s Uslovima korištenja i Izjavom o privatnosti.

Više >